Tyresö HF - Härnösand HK 34 - 17

Jag ber så hemskt mycket om ursäkt, men jag glömde faktiskt bort matchreferatet denna gång och kom på det nu!


Matchens inledning var inte den bästa i alla fall sett till försvarsspelet, framåt ledde Tyresö ändå från start men Härnösand kunde ända hänga med en bra bit in i första halvlek, vad detta berodde på kan jag inte svara mer utförligt på än att försvaret inte hade en av sina bästa stunder, men det blev det ändring på ganska omgående.

I mitten av första halvlek blev det ganska tydligt att det var toppen mot botten i denna match, Tyresö tog visserligen tag i taktpinnen redan från start när det gällde anfallspelet men nu blev även försvarsspelet bra, samtidigt som Sofie gjorde det bra i målet. Det saknades en del ordinarie spelare som var borta pga stadslagsuppdrag och skador, men i denna match gjorde det inget i mina ögon, tjejerna som fanns på plan gjorde det riktigt bra.

Andra halvlek var egentligen bara en defileringen i mina ögon, Härnsösand var aldrig ens nära. Tyresö var tvungna att göra ett målvaktsbyte eftersom Sofie sträckte sig i ljumsken och Marie gjorde ett bra inhopp, det är inte alltför lätt att komma in och vara kall, sedan blir man aldrig riktigt varm heller när det kommer så få avslut som det gjorde från Härnösands hemsida, om inte jag tror helt fel var detta den tätaste matchen bakåt i år.

Patti blev matchens lirare och det var välförtjänt hon jobbade på bra i spelet både framåt och bakåt samtidigt som hon styrde och peppade sina lagkamrater, hon vikarierade också som straffskytt då de två ordinarie straffskyttarna var borta denna match. Patti är i mina ögon en riktigt kämpe och en lagspelare som inte viker en tum och alltid kämpar tills hon stupar en riktig lagspelare. Jag jämför henne Stefan Schwarz, en riktg kämpe på fotbollsplanen som var skoningslös mot sig själv och sina motståndarna, båda har en järnvilja som återspeglas på ett bra sätt i spelet, samtidigt som båda har ett stort hjärta för laget de spelar i.

Även Ika gjorde återigen en riktigt bra match, det finns ingen hejd på denna tjej hon öser på match efter match och när spelhumöret är på topp finns det inget som kan stoppa henne.

Till sist vill jag nämna Tyresö HF flickor 98 som gjorde årets läktarmatch, när de satte igång lät det som att lilla Nyboda var fullsatt, jättebra tjejer, hoppas ni kommer ned fler gånger.

jämförelse

Jag glömde ju min följetong där jag jämför någon av spelarna med en annan sportpersonlighet, därför kommer det nu en kompletering här. Den spelare jag valt ut denna gång är Frida och henne skulle jag vilja jämföra med Henrik Larsson som klev fram under fotbollsvm 94, precis som Frida var även han en underdog som kommer underifrån och gör det jättebra, Frida växer för varje match och man får inte glömma att hon fortfarande är väldigt ung, om hon är så här bra i denna låga ålder hur ska det då sluta? ja det är det inget som vet men mina förhoppningar är väldigt goda.

Avesta/brovallen- Tyresö HF (11-11) 20-27

Matchinledningen var katastrofal för Tyresö, jag har inte sett en så dålig matchinledning på hela säsongen, det var egentligen ingenting som stämde för Tyresös del, försvarsspelet svajade, det saknades skärpa framåt, under de första tio minuterna hade tjejerna runt tio skott på mål men det var bara ett som satt.

Tyresö tvingades ta en tidigt timeout, i samband med den gjordes det några byten, Sofie kom in i målet och gjorde det mycket bra, Marie gjorde absolut ingen dålig match, hon fick väldigt lite hjälp av försvaret men Sofie hade marginalerna på sin sida och gjorde flera fina räddningar. Frida gjorde även hon ett mycket bra inhopp och stod för en gedigen insats.

Tyresö jobbade sig ikapp och i halvtid stod det 11-11, en mycket bra upphämtning eftersom Tyresö låg under med 8-1 i början av matchen.

Inledningen på andra halvleken var mycket bättre än den första för Tyresös del och de visade varför man är ett topplag i divisonen, det var en tydlig klassskillnad även om jag sett sämre motstånd i år. Avesta gör en mycket bra insats sin tabellplacering till trots. Det märks ganska tydligt att Tyresö har ett övertag på Avesta över hela planen, om en spelare inte har en topppdag så finns det alltid någon annan som kan kliva in på den positionen och göra ett bra jobb.

Tyresö byggde hela tiden på sin ledning och avståndet ökade sakta men säkert, de kunde visserligen ha vunnit med mycket större siffror än det blev men de vann matchen och gjorde sitt som jobb som man förväntade av dem. Tyresö vinner till slut matchen med 20-27.

Sofie i målet blev matchens lirare vilket var en bra bra utnämning, hon hade en hög räddningsprocent och gjorde flera fina räddningar och var en starkt bidragande orsak till att Tyresö till slut stod som segrare i matchen.

Frida gör också en mycket bra match, hennes bästa insats denna säsongen skulle jag vilja säga, hon hjälper de andra med sitt fina spel samtidigt som hon inte är rädd för att gå på mål och sätta bollarna i nät på egen hand, mycket fina genombrott från hennes sida.

Till sist vill jag nämna Emelie som fick en stenhård boll i huvudet under uppvärmingen men som ändå kliver in och gör en bra match såväl framåt som bakåt.

RSS 2.0