Arbrå HK- Tyresö HF

Då den ordinarie skrivaren strejkade idag har jag fått fatta pennan för att skriva detta referat, Jag har aldrig gjort detta tidigare, men ni är välkomna att kommentera och kritisera så mycket som ni vill. Min handbollskunskap är i vissa fall också bristfällig men mitt intresse är brinnande och jag har följt laget regelbundet under en tid.

Läget inför matchen var inte det bästa då det saknades en del spelare, det var vänsterkanten som blev lidande då de spelare som tidigare spelat på den positionen inte var disponibla denna match.

Matchen började riktigt bra för Tyresö, vi tog direkt tag i taktpinnen och matchen utvecklades väl i vår favör. Allt stämde egentligen, spelarna var taggade, försvaret fungerade bra och även så anfallsspelet. Visst släppte vi in en del mål men vi gjorde ännu fler vilket gjorde att vi under hela halvleken kunde behålla vår ledning. Som mest ledde Tyresö med 5 mål i den första halvleken som slutade 11-14 i Tyresös favör.

I den andra halvleken fick Tyresö en katastrofal start samtidigt som Arbrå inledde bra, de inledde med tre raka mål och Tyresö från den första halvleken gick inte att känna igen, ingenting fungerade som det skulle till en början. Tyresö tvingades ta en tidigt timeout för att styra upp spelet och komma in i matchen på nytt. I samnband med en utvisning för hemmalaget tog Tyresö chansen och jobbade ikapp det försprång på tre mål som Arbrå hade jobbat ihop, men det räckte inte hela vägen och Arbrå stod som slut som segrare av en jämn match. Slutresultatet skrev till 27-26.

Man kan säga att vardera lag hade en bra halvlek var och dessvärre räckte det inte hela vägen för Tyresö denna gång, om spelet från första halvlek hade hållt i sig tror jag att Tyresö hade kunnat vinna denna matchen, då hade vi ett flyt i spelet och riktigt bra go i laget som dessvärre inte håller i sig över hela matchen. Min känsla från läktaren är att vi slappnar av och tror att det hela är i hamn efter den bra starten på matchen. Det görs också en del som vi kunnat undvika med lite mer skärpa.

Det fanns en del ljuspunkter i dagens match. Sofie i målet gjorde en riktigt bra match och hade en räddningsprocent som var runt 50%, vilket är riktigt bra mer kan man inte begära av en målvakt, dessutom var hon på en del bollar som slank in med lite tur. Ika är som vanligt lite överallt över planen, stänker in bollar, gör en del assist, blockerar skott och bryter uppspel. En duracellkanin skulle jag vilja jämföra henne med. Icke att förglömma Fanny som kliver in på vänsterkanten och gör en bra förstamatch.

Dagens målskyttar:

Linn. E 7 mål varav 3 på straff, Ika 6, Soffan 2, Hille 2, Isak 2, Fanny 2, Frida 2, Sara. E 1, Annie 1, Emelie 1


/Robert Bäckström


Tyresö HF - Örebro SK

Tyresö HF - Örebro SK  = 27-26 ( 12-13)Den segern fick man jobba för.

Idag var det dags för 3:e omgången i damernas division 1 Norra. Efter att bara ha tagit 1 poäng så här långt, var man nu tvungen att vinna hemma mot Örebro SK HK för att inte tappa för mycket mark till topplagen. Örebro, som hittills hade 1 seger och 1 oavgjord på sitt register, var ingen lätt bit för Tyresö att ta sig an.
Hittade ingen publik siffra, men det var ganska mycket folk på läktarna och det stödet är viktig för Tyresö.

Matchen började med ett Elitserie tempo från Tyresö’s sida och Örebro stod mest och tittade på, när målen rasade in. Men mer än 7-4 ledning för hemma laget, blev det inte. Jag skulle vilja påstå att det mest beror på flickorna själva, som gjorde Örebro's målvakt riktigt bra. Hon tog mycket bollar och jag skulle gissa på att det var mera våra avslut som gjorde att det inte stod 11-4 vid den tid punkten. Matchen börjar bli jämnare, men vi har även en 9-6 ledning och det kändes ändå som att idag kunde det blir riktigt stora siffror. Då efter en straffräddning från Frida Granberg i Örebro's mål, byts hon ut. Vet inte om hon var skadad, eller att Örebro tyckte att dom behövde prova på något nytt. Vad det än var så hjälpte det och Örebro tog över matchen totalt, medans våra flickor hade otroligt svåra problem att komma till bra avslut. 11-9 blev plötsligt 11-13. Då tog Tyresö en TIME-OUT och man lyckades efter det sätta 12-13 som även blev halvtids resultatet. Om man skall sammanfatta 1:a halvlek så borde Örebro aldrig ha fått komma in i matchen, då jag tycker att Tyresö var häst längder bättre dom första 10 minuterna.

2:a halvlek så får vi se 2 mycket taggade lag och man spelar rätt jämnt med varandra, där Tyresö hela tiden är laget som får jaga. Men det är jobbigt när Örebro lyckas hela tiden med sitt skytte, vilket vi haft det jobbigt med mot alla lag den här säsongen. I Örebro har man tvillingarna Lina Larsson och Linn Larsson som är födda 92 som hela tiden ställer till det för Tyresö och speciellt höger nian Linn Larsson som knappt missade något skott utifrån. Vid ställningen 19-23 tar Tyresö TIME-OUT och då stod klockan på 50,51 vilket gjorde att det var knappt 9 minuter kvar. Det var väldigt tyst på läktarna och jag tror faktiskt dom flesta hade trott att hoppet var ute. Men då får vi se ett Tyresö som börjar stressa Örebro när dom är i anfall och man lyckas ofta erövra bollen, samt sätta dit en kontring. 19-23 blir 22-23 och man märker hur stressade Örebro börjar bli, då jag tror att dom redan hade börjat fira. Tyresö går upp till en 26-24 ledning och det finns inte mycket som talar för Örebro, som även då tar en TIME-OUT.
Det är ca: 2,5 minut kvar och det är fullt liv på läktarna, vilket lyfter våra flickor ytterligare. Örebro lyfter sig efter den och Linn Larsson och hennes vänster hand, hittar åter igen krysset.
Tyresö gör 27-25, men Örebro går ifatt till 27-26 och det blir slut resultatet.

Om vi skall sammanfatta matchen så kunde den ha slutat hur som helst, då jag tycker Örebro var ett klart bättre lag än vad jag hade väntat mig. Men dom är kanske lite för mycket beroende av tvillingarna, vilket gör att dom ibland blir lite lättlästa. Men dom är tunga att möta och jag tror att dom kommer hamna på den övre halvan denna säsong. De kastade bort mycket bollar, då man chansade på kontringar.
Om vi skall ta Tyresö så spelade vi riktigt rolig handboll stundtals och kan man hålla den skärpan en längre tid i matcherna, så kan denna säsong blir riktigt kul. Våra unga flickor har mycket handboll i sig och det gäller att ta fram det när man som bäst behöver.

Det finns några roliga ögonblick från matchen som jag vill ta upp och speciellt 2 stycken.
Den ena gången är det när våran Linn Lemon får deras höger 1:a att köpa korv ute på sin kant, med en riktigt gammal pass-fint. Sen är det när Erika som flyger 2 meter i luften till vänster och täcker deras bästa för dagen Linn Larsson, som gjorde att hon inte fick igenom skottet för en gångs skull.

Dom som för dagen var bäst i Tyresö:
Jag skulle vilja ta upp Annie Stenfeldt som fick chansen från start idag och jag tyckte hon tog den, med 3 mål och 1 fixad straff på dagens meny.
Erika har sina svackor ibland, men hon har en härlig förmåga att dra med sig spelarna då hon ibland trycker igång laget med sitt tempo. Hon är en riktig kämpe, med många härliga assist under matchen.
Hille gjorde väl sin bästa match för säsongen och hon fick spela höger 6:a ganska mycket, då Linn inte hade sin bästa dag. Det gjorde hon utmärkt och fastnade 7 gånger i mål protokollet.
Linn Lemon på sin vänster kant var riktigt bra i avsluten idag och gjorde 5 mål, samt sin bästa match för säsongen.
Dagens bästa spelare i Tyresö var Sara Isaksson, som åter gjorde en kanon match. Vilken vilja flickan visar upp och frågan är hur bra hon kan bli. Idag var hon otrolig och 2:a halvlek var säsongens bästa för hennes del tycker jag. I 1:a gjorde hon inga mål, men 4 assist. I 2:a fick hon till 5 mål på 5 försök och 2 assist. Jag skulle säkert kunna ta med några till spelare, men vi nöjer oss där.

Bäst i Örebro var Tvillingarna Larsson, med Linn som lite vassare. Även Jessica Wessman i målet var riktigt duktig, sen hon kom in och vände matchen till Örebro's fördel i 1:a halvlek.

Matchen's lirare blev i Tyresö Isak och i Örebro var det Linn Larsson

Utvisningar: Örebro 2x2

Målskyttar hos Tyresö:
Hille 7, Isak 5, Lemon 5, Annie 3, Linn 2 (1 straff), Sara E 2, Ika 1, Soffan 1, Tove 1.

Nu börjar vi jakten på lagen i toppen.

//Luxen

AnfallFörsvarVINST!!!Vinnarbilden =P


fel i inlägg

Jag har noterat felet, har inte fått tag på Janusz som skrev inlägget, Hille står på två ställen det är där felet ligger antagligen. Hille gjorde två mål inget annat. bortse från det sista målet som står på henne så blir det rätt

/Robert Bäckström

Tyresö HF - IFK Tumba

Tyresö HF – IFK Tumba 23-23= (9-14)

Så var det dags för premiär hemma och den matchen skulle spelas mot IFK Tumba.
Nu skulle vi se hur flickorna tog förlusten från premiären och kanske ta full pott.

Matchen började något trevande och det tog lång tid innan målen började trilla in. Det var Tumba som tog ledningen, men lagen följdes åt fram till 8-8. Sen gjorde Tumba ett ryck och gick till 8-13 då Tyresö tog en TIME-OUT. Efter den så gjorde lagen 1 mål var och i halvtid stod det 9-14. Själva spelet var kanske inte så mycket att jubla åt och då tänker jag speciellt på hur Tyresö lyckades i sina avslut. Tumba spelade klart stabilare bakåt och det gjorde att Tyresö ofta hamnade i tidsnöd, vilket blev att man ibland tog skott från inte så bra lägen.
Kanske var det lite väl stora siffror i halvtid, men samtidigt var inte vårat spel speciellt bra.

I andra halvlek blir man undrande över vad Rickard och Jensen sagt åt flickorna, då de kom ut som hungriga tigrar och verkligen pressade tillbaka ett chockat Tumba. Kanske hade de redan tagit ut segern, men Tyresö hade riktigt härlig fart i spelet och Tumba var oftast 3:a på bollarna. 9-14 blev 12-14, sen gjorde Tumba 2 snabba men 12-16 blev plötsligt 18-16 till Tyresö och då fans det inte mycket som talade för Tumba. Tumba tog även en TIME-OUT vid 16-16 och Patrik på Tumbas bänk har en viss förmåga att få sina lag att höja sig, när det behövs. Tumba går ifatt och leder plötsligt med 19-20 och matchen står och väger. Det var 136 personer på läktarna och det lät som 500 under slutskedet av matchen, då spelet böljade fram och tillbaka. Tyresö går upp till ledningen när det är strax under minuten kvar och leder med 23-22. Men ett något slarvigt försvarande Tyresö verkar inte riktigt vara redo när Tumba sätter 23-23. Då tar Tyresö en TIME-OUT och Tyresös bänk är väldigt måna om att ta full pott i den här matchen. Man tar ut målvakten och skall försöka sätta spiken i kistan med 1 spelare till på planen. Men man slarvar och tappar bollen ut på kanten, när det endast är 6 sekunder kvar. Tumba får bollen och försöker skjuta den i tomt mål, men Tyresö fixar ett frikast istället, då man drar ner Tumba spelaren. Matchen avslutas med att Tumba får ett frikast strax utanför eget straffområde. Men frikastet ändrar inte resultatet och matchen slutar 23-23.

Skall vi se på hela matchen, så skall vi vara glada för delad pott här. Men jag tycker att vi inte skall tappa så mycket som vi gjorde i 1:a halvlek och det är där jag tycker vi tappade full pott.
Det spelet som flickorna visar upp i början av 2:a halvlek är så som de måste spela om vi skall vara med i toppen av tabellen.

Om vi skall titta på vilka i Tyresö som gjorde en riktigt bra match, så är det några som jag vill ge lite extra plus.
Isak var idag outstanding och det är så här man vill se henne på planen, speciellt hennes 2:a halvlek. Ika gjorde även hon en riktigt bra 2:a halvlek. Annie var riktigt bra den tiden hon spelade och hon ordnade även 3 straffar till Tyresö. Hon jobbar hårt för laget och skapar hela tiden fina spärrar. Linn var en säker straffskytt. Vill även ta med unga Tove på sin vänsterkant, som jag tror kommer bli riktigt skarp när hon vågar lite mera.
Skulle kanske kunnat ta med någon mer, men jag tycker vi nöjer oss så.

Utvisningar:
Tyresö 2x2 minuter
Tumba 4x2 minuter
Publik: 136 personer

Målskyttar i Tyresö:
Linn 7 mål (3 straffar), Isak 3, Ika 2, Soffan 2, Annie 2, Tove St. 2, Hille 2, Emelie 1, Sara E. 1, Frida Jä. 1, Hille 1,

 


Seriestart mot Hellton IF


Vi tänkte att med denna blogg, kunna följa med lite hur det går för Tyresö HF under säsongen.
Så att alla kan dela både glädje och sorg med oss, samt att ni kanske kan lära känna till vårat lag lite bättre.

Söndag morgon klockan är 09.15 och jag står här med ett gäng hungriga ledare och spelare, utanför våran egen hemmaarena i Tyresö. Några av flickorna ser lite trötta ut, men det gör även några av ledarna.
Vi har en lång resa framför oss till Karlstad, så man har tagit med sig en bok för att kunna få tiden att rinna iväg under resan. Vi kommer fram till Karlstad strax före klockan 14.00. 2 timmar kvar till matchstart och man börjar leta upp efter en bra plats, så att jag skall kunna följa matchen och även kunna rapportera lite om själva matchen.
Vi sätter oss precis vid pressläktaren och laddar upp med både dator och antecknings block. Det är nästan fullt på läktarna och man ser att det även finns ett visst intresse i Karlstad för handboll, även om det är hockey som gäller bland värmlänningarna.
Matchen börjar rätt trevande, där lagen följer varandra åt fram till 2-2. Sen börjar Hellton ta över kommandot och Tyresö verkar lite sega så här i början av matchen. Hellton kommer lätt till skott och de är riktigt säkra skyttar ifrån 9 meter. Marie som har startat i målet kan inte göra så mycket, då skotten sitter säkert i krysset hela tiden. Hellton gör ett ryck i mitten av första halvlek och går fram till 9-5, vilket inte är mycket att orda om. Man sätter sina lägen, samtidigt som Tyresö börjar värma upp Helltons mycket duktiga målvakt Sofia Fransson. Tyresö försöker hålla tempot uppe, men när inte bollarna sitter så märks det även på spelarna som börjar tveka i lägen som man annars sätter bollarna i. Vi har nästa spelat 20 minuter, när plötsligt Tyresö börjar ta över matchen och man går upp till 9-9 då Hellton tar timeout. Då har det gått nästan 25 minuter och nu börjar man känna igen spelarna i Tyresö. Efter Timeouten så verkar Tyresö ha kommandot och man ser verkligen osäkerheten i Helltons flickor. Men trots att Tyresö spelar klart bättre än hemmalaget, så har man bara 11-11 i halvtid. Vi är några som är där och hejar på Tyresö och vi är alla på det klara med att Tyresö kommer att vinna detta om man fortsätter att spela på det här sättet.

2:a halvlek börjar och Hellton rycker upp sig och börjar spela en riktigt trevlig handboll, samtidigt som det mesta låser sig för Tyresö. Målmässigt följer lagen varandra, men man ser att Hellton spelar med stort självförtroende. Efter 10 minuter så leder man med 18-14 och Tyresö tar timeout. Man måste göra något åt allt slarv och stillastående spelare som tar skott i alla konstiga lägen. Man kämpar hårt och matchen är jämn spelmässigt, men Tyresö lyckas aldrig riktigt komma ifatt målmässigt och man ser att några av flickorna börja hänga med huvudena, vilket inte är bra. Vid 24-20 och ca 5 minuter kvar börjar man att köra 2-punkt mot Hellton och det ger resultat i att man ofta tar bollen av dem, men när man kommer i anfall så slarvar man. Det gör att Hellton lyckas halvkontra in 5 bollar på slutet.
Det är inte mycket att orda om segern var rättvis eller ej, men det slutar med 29-20 och med lite bättre skärpa så kunde faktiskt Tyresö ha vunnit. Man har ändå 53 skott mot mål och lyckas bara sätta 20 av dem.

Det här var väl inte riktigt den start man hade hoppats på, men jag tycker ändå att man kan hitta några ljusglimtar ifrån matchen. Vi har ett riktigt bra anfallsspel ibland, men tyvärr så har vi inte riktigt den där skärpan som behövs i matcher av detta slag. Hellton är säkert ett lag som kommer ligga på den övre halvan när säsongen är över, så att vi förlorar är inte hela världen då jag är säker på att Tyresö kan så mycket mer.

Bäst i hemmalaget var Sofia Fransson i målet som man kan säga var anledningen varför Hellton vann idag.
Vill även ta fram Linda Johansson och Jonna Gustafsson, som båda var mycket duktiga 9-meters skyttar i hemmalaget.
I Tyresö vill jag ta fram Erika som var riktigt bra så länge hon orkade, sen kunde jag kanske ha tagit med någon mer i laget. Men tycker nog att hela laget kan så mycket bättre, så vi stannar där.

Det är svårt att sia om vad som gick rätt och fel, men jag tror både tränare och flickorna i laget vet mycket väl vad som man måste göra för att vända på det här. Skärpan i avslutningarna kan bli bättre, vilket även gör att laget lyfter sig lite extra. Målvakterna hade ingen av sina bättre dagar, men det skall väll tilläggas att även försvaret måste hjälpa till om det skall kunna fungera.

Resan hem blev lång, efter förlusten men vi tar nya tag nästa lördag då vi möter Tumba hemma.

Vi kom hem till Tyresö runt 22.30 och klockan har precis passerat midnatt, så nu tackar jag för mig och hoppas att ni ändå haft en trevlig läsning.

//Janusz Luxenburg


Målskyttarna:

Hellton IF:
Madelene Swärd 6
Malin Hanold 7
Jonna Gustafsson 7
Linda Johansson 5
Karin Ullén 4

Tyresö HF:
Erika Huusko Källman 6
Linn Ebbvik Neuman 5
Sara Isaksson 2
Hille Bergell 2
Annie Stenfeldt 2
Sofie Svanström 1
Linn Lemon 1
Tove Stenström 1


Borlänge Cup

I början av september deltog Tyresö HF i Borlänge Cup. Denna turnering är även den en del av vår väg mot Elitserien. Motstånd och resultatet blev som följer: Tyresö - Skara 24-20, Westermalm - Tyresö 18-28, Tyresö - Hellton 25-26 e.f, Lidingö - Tyresö 31-32. Skara vann cupen och Tyresö hamnade på en tredje plats. Vi fick under denna cup en möjlighet att träna på vårt spel i helhet, vilket gick bra. Tyvärr drabbades vi under denna turnering av några skador, både mindre och större. Trots dessa skador hade vi en trevlig helg och nu är vi alla trötta och längtar till seriepremiären!!! Vi har lite bilder från cupen som kommer här.

MatchuppvärmningLadda tjejerTränare och ledare laddarNettan och SandraKom igen tjejerSnart dagsMatchstartMatchTime out!

Träningsläger i Eskilstuna

För att nå vårt mål, att gå hela vägen och ta oss till Elitserien krävs mycket träning och fokus. En del av den vägen var ett fyra dagar långt träningsläger i Eskilstuna. Allvaret har börjat! Lägret bestod av många träningspass, både ute och inne. Dessutom hade vi några teorimöten. Detta läger ger oss spelare även en chans att komma varandra närmre och lära känna nya spelare och för dem att lära känna oss. Här kommer lite bilder från detta läger som gav oss alla väldigt mycket träningsmässigt samt bidrog tll vår lagkänsla.

Mycket nöje!

Kuddkrig =)Publik till kuddkriget!  Sofie stjäl kex från Annie =PÄr det fest? Vart är grabbarna??Fult hus.. eller stuga!Sofie Vi börjar bli tröttaFrida visar vem som orkar mestNy dag.. dags för fysträning uteLite till tjejerTörstiga tjejer. Kan någon ge Malin vatten?Uppvärmning.. FOTBOLL =DPassningsövningarMålvaktsträningMalin vilar lite ;)TeorikvällMys/gottekvällConny ger Marre instruktionerIka tyckte att träningslägret rockade =)

//Annie Stenfeldt


RSS 2.0