GT-Söder - Tyresö HF 23-28

I lördags small det igen med betoning på small. Det visade sig från början vilken typ av match detta skulle bli, en riktigt tuff match. Mycket fysisk handboll skulle det bli. I matchinledningen var det väldigt böljande spel, det var egentligen inget lag som tog tag i taktpinnen. Resultatet blev också därefter. Dessutom spelade GT mycket fult, detta gjorde att två av Tyresös niometerspelare fick kliva av planen för att bli omplåstrade.

Isak kunde komma in i matchen igen i andra halvlek men dessvärre inte Frida. GT använde sig av mycket tjuvknep i försvaret och detta uppfattade inte domarna av någon anledning. De använde sig också av ett 3-2-1 försvar, denna typ av försvar har Tyresö tidigare under säsongen haft problem med och det visade sig även i denna match. Även om försvaret inte fungerade lika bra för Tyresö i denna match som i den förra tycker jag dem gör det bra.

I inledningen av andra halvleken visade Tyresö att man är ett riktigt bra handbollslag och tog tag i taktpinnen för en liten stund, men tjejerna kunde ändå inte dra iväg i målprotokollet så som man hade hoppats. Det utvecklades sig till en riktig nagelbitare för såväl oss på läktaren som för dem på bänken. GT ger aldrig upp vilket dem ska ha en eloge för. Detta gör att matchen lever väldigt länge och det är ju alltid roligt, även om en vinst för Tyresö är det som är mest roande.

Till slut kunde Tyresö dra iväg i målprotokollet och vinna matchen med fem bollar. Patti blev även denna match utsedd till lagets bästa spelare. Hon visade även denna gång att hon står väldigt stadigt även när det stormar, när man ser att hon bestämmer sig för ett genombrott redan på mittplan och driver ned bollen mot sex meter för att sedan göra ett genombrott tycker jag att hon tydligt visar prov på hennes otroliga inställning. Till sist vill jag nämna en till rolig sak. i Slutet av första halvlek proppar Nettan en GT-spelare på mittplan sedan snor hon bollen och lyckas göra ett mål. Även denna händelse gav positiv energi till os på läktaren.

/Robert Bäckström

Tyresö HF - GUIF (14-8) 25-20

Nu var nervositeten som fanns tidigare åter efter två raka förluster. Det kunde gå hur som helst det visste jag men innerst inne så ville jag nog precis lika mycket som tjejerna och ledarna på bänken. Det skulle bara bli vinst! Mina förhoppningar blev ännu större så fort matchen började. Försvarsspelet fungerade riktigt bra ändå från start, och det jag sett tidigare under säsongen fanns där igen.

Visserligen stämde inte anfallsspelet från början och det var faktiskt Guif som kunde ta ledningen, men jag såg tendenser i spelet fom inte funnits där under de två senaste matcherna. Det som var mest positivt under första halvlek var i mina ögon försvarsspelet, det fungerade riktigt bra och kommunikationen såg ut att fungera bra i mina ögon, även om de inte var hundraprocentiga i sina insatser var det en avsevärd förbättring. Det spred sig en väldigt bra känsla i min kropp.(även om jag hade svårt att kontrollera mina känslor).

Guif kunde gå upp i en 1-3 ledning men efter det kom även Tyresös anfallsspel igång. Tjejerna jobbade sig tämligen snabbt ikapp och förbi. Det var lite förändringar i startuppställningen jämfört med tidigare matcher, då tänker jag framförallt på Linda som kom in på mittnio och gjorde en riktigt bra match. Sen blir det ju inte sämre av att man som supporter vet om att det finns gott om sparkapital även på bänken.

Andra halvlek började riktigt bra och Tyresö kunde rycka ifrån ännu mer. Jag hoppades på en riktig urladdning, det skulle göra alla gott då den senaste tidens negativa resultat varit allt annat än positivt. Men tyvärr så började det komma en del grus i maskineriet och GUIF kunde arbeta sig närmare resultatmässigt.

Jag vet inte riktigt var det var som inte stämde men det där flytet som kommit fram i mitten av första halvlek fanns inte riktigt där. Det var absolut inte så att spelet var så katastrofalt dåligt som det varit tidigare men för oss som följt laget under säsongen vet ändå att de kan så mycket bättre.

Trots nedgången i spelet kunde Tyresö till slut vinna matchen. En stor lättnad var det jag kände efter matchen. Dessutom en stor glädje både för min egen skull men även för individerna på bänken och planens skull, fan va skönt med en seger. Dessutom visade man stundtals upp ett mycket bra spel såväl framåt som bakåt. Bibehåll detta nu och spela ännu bättre i nästa match.

Till sist vill jag nämna Patti som blev matchens lirare, jag har skrivit om henne tidigare men jag vill bara lyfta fram henne igen. I denna match visade hon återigen prov på en enorm inställning hon är aldrig rädd på planen. Hennes inställning fungerar som en förebild för alla i laget. Ta till er av hennes tjejer och ni kommer att kunna gå på som ångvältar!

Skånela - Tyresö HF (12-12) 26-24

Jag ber om ursäkt för detta sena inlägg, helgen har varit helt fullspäckad sen kände jag att det behövdes lite distans till matchen innan jag skrev om den. Jag har nu följt laget ganska intensivt under en längre tid och jag känner verkligen med alla på planen och bänken. Den stora känslan efter matchen var tomhet, vad var det som hände osv?

Redan från matchstart kände jag att detta skulle bli tufft, spelet böljade fram och tillbaka det var aldrig något lag som tog kommandot. Detta var genomgående för hela matchen den svängde fram och tillbaka mer eller mindre under hela matchen. Det var egentligen inte mycket som stämde på planen och många kom inte upp i sin normala standard. Från läktaren sett såg det ut som att det rådde en stor osäkerhet i spelet, spelarna vågade inte utmana motståndarna som man brukar.

Precis som i matchen mot Nacka var det svårt att försvara sig mot distansskyttet. Försvaret sjönk ner lågt på linjen, det gjorde att Skånelas skyttar kunde göra lite som de vill tämligen ofta. När de blev störda i detta moment hade de inte alls lika stor utdelning på sina skott. Efter ungefär 20 minuter börjar det hända något med Tyresös spel och de arbetar sig ikapp. I paus står det lika 12-12.

Efter tjejernas upphämtning i slutet av första halvlek finns det i alla fall hos mig en känsla av hopp inför andra halvlek. Men det spelet som tjejerna visade upp i slutet av första halvlek höll inte i sig i andra halvlek. Det blir precis som i första halvlek ett böljande spel där inte lag tar tag i taktpinnen. Hawaihandboll som de brukar säga på TV. Stundtals tar Tyresö ledningen men lyckas inte hålla den, Skånela jobbar hela tiden igen försprånget och det blir aldrig något ryck som det har blivit tidigare under säsongen för Tyresö.

Skånela står till slut som slutsegrare med 26-24 och besvikelsen är stor hos både spelare och ledare som på läktaren där det fanns några trogna ditresta supportrar. Besvikelsen hos mig var också stor, jag vet att tjejerna kan så mycket mer. Det har de verkligen visat tidigare under säsongen.

Jag brukar alltid lyfta fram några ljuspunkter under matcherna och det fanns några även idag. Sandra gick in och gjorde det hon skulle när hon fick chansen, en riktig slägga finns det hos henna och det visade hon även om det inte blev så många mål. Hille skötte sig bra även hon och fick till en hel del bra avslut.

Till sist vill jag nämna Linn Ebbvik som efter en svacka under några matcherna denna gång visade vilken bra avslutare hon är, exakt hur många mål hon gjorde vet jag inte men hon var tillbaka i gammalt gott slag och det är glädjande för laget.

Kom igen nu tjejer! visa nu på lördag för alla vilket bra lag ni är och vilken fin handboll ni är kapabla att spela på lördag när det smäller igen.