Vår väg mot Elitserien...



...har varit tuff, nervös, svettig OCH ROLIG, LYCKLIG, FARTFYLLD!!!
Nu är den slutförd, vi har nått vårt mål och vi kommer att spela i Elitserien nästa säsong!


Härligt tjejer!!!!!


/Annie

Tyresö HF- IF Hellton 21-19

Sista ordinarie matchen för säsongen stod på schemat och det var alltså Hellton från soliga Karlstad som stod för motståndet. Bortamatchen mot dem tidigare under säsongen sluta inte väl för Tyresös del och jag hoppades på att tjejerna skulle vara revanschsugna.

Det visade sig tämligen omgående att mina förhoppningar skulle besannas, tjejerna gick ut och krigade från start. Även om det inte var något direkt skönspel såg man att inställningen för vinst verkligen hade infunnit sig. Försvarsspelet var det som fungerade bäst under den första halvleken, samtidigt som Sofie hade en mycket bra dag i målet. i Första halvlek hade hon över 50% räddningar.

Det som kunde varit bättre var anfallsspelet, det såg lite statiskt ut och det fungerade inte såsom man önskade. Jag hade velat se mer distansskott. Tjejerna körde ofta fast i Helltons försvar och jag tror personligen att ett motmedel kunde varit distansavslut.

Men nu ska vi inte gräva oss djupare i det resonemanget utan fokusera på det positiva, som jag skrev i början så visade tjejerna prov på en fin inställning redan från start och den fanns kvar under hela halvleken.

Den andra halvleken fortsatte precis som den första, inställningen fanns där men slarvfelen var många. Då tänker jag främst på anfallsspelet även om vi släppte till en del onödiga mål bakåt men det må vara hänt. Det känns även här att tjejerna är lite osäkra i sitt skytte, de kör fast i genombrottsförsök när man istället kanske borde försökt med distansavslut.

Matchen är jämn rakit igenom och nerverna fick inte en lugn stund varken för tjejerna på planen eller hos oss på läktaren. Till slut står Tyresö som slutsegrare i denna match. Men spänningen är påtaglig ända in i slutet då Hellton väljer att ta ut målvakten och spela med en extra utespelare och de är inte alls långt ifrån att gå ikapp. Ika lyckas med en mirakelbrytning och Tyresö kan ställa om spelet och ta det lugnt.

Till sist vill jag lyfta Sofie än en gång som gör en fantastisk match i målet, hon gör en del fantastiska räddningar och står för en riktigt stabil insats och räddar även i andra halvlek över 50% av skotten. Det bådar gott inför stundande utmaningar.

Tumba HK- Tyresö HF (11-12) 22-25

Rekord i sent matchreferat jag vet, tiden efter matchen krävde annan prioritet då undertecknads sambo gjorde illa sig i slutet av matchen, sedan har det varit fullspäckat schema resten av tiden. Men jag ska i alla fall försöka skriva ned lite reflektioner från matchen.

Första halvlek började katastrofalt och detta höll i sig under i alla fall 20 minuter. Det var egentligen ingenting som stämde, försvaret lyckades inte täppa igen de lckor som skapades för tumbas anfallare och de kunde dra iväg i målprotokollet och ledde b.la med 9-2.

Anfalls spelet stämde inte heller det. Tumba satsade på ett offensivt försvar med en spets i mitten som lyckades störa Tyresös anfallsspel så pass mycket att de egentligen itne kom någonstans. Det var ingen som tog tag i taktpinnen i bortalaget och därför uteblev resultatet.

Tyresö tvingades till en timeout, men den hade inte omedelbar effekt och spelet var fortsatt knackigt, men sedan händer något och Tyresö börjar spela bättre och bättre och kan till slut komma ikapp och gå om. I halvtid ledde Tyresö med ett mål, men det var med hjärtat i halsgropen som halvtidsvilan inleddes. Vart fanns det fina spel som tjejerna visat upp tidigare under säsongen? det var som bortblåst. Det kändes också lite som att Tyresö var tagna av stundens allvar. En vinst skulle betyda att laget var klara för elitseriekvalet.

I andra halvlek ser spelet bättre ut för Tyresös del även om de inte dominerar som de stundtals gjort tidigare under säsongen. Framåt är det Ika och Isak som bär laget. Isak med sin uppoffrande spel, bollen ska bara in i målet till varje pris, Ika med sitt spelsinne och hennes fina distansskott som man stundtals fick se under matchen, De sex spelar som inleder andra halvlek matchas oerhört och får spela en väldigt lång sekvens.

Kämparanda är ett ord som speglar andra halvleken väldigt bra. Det bjuds inte på något direkt skönspel men en gedigen laginsats, Tyresö visar tydligt att man inte vill vika ned sig och gör inte heller det. I slutet av matchen gör dessvärre Annie illa sig i axeln, det är alltid tråkigt när en spelare gör illa sig, när det dessutom är ens egen sambo blir det svårt att fokusera på matchen, detta gör att bilden av andra halvlek inte är lika klar i mitt huvud därför kan jag inte redogöra för den mer är jag gjort.

Ika blev till slut matchens lirare, vilket absolut inte var en tokig utnämning men i mina ögon hade Ika och Isak kunnat dela på utnämningen då de båda var överlägset bäst i bortalaget under matchen, jag vill absolut inte föringa insatsen från övriga laget men deras stjärnor lyste klarast i denna match.

Grattis till andra platsen i serien tjejer. Det återstår visserligen en seriematch men det känns som att fokus ligger på kvalet som skall spelas inom en snar framtid. Jag hyser stora förhoppningar om att det kommer gå bra och jag vet vad ni kan!

Örebro - Tyresö 27-18 (12-11)

Matchen började bra för oss, det kändes som att vi var laddade för att vinna denna match och tog ledningen. Örebro är oss dock ”hack i häl” och vill inte ge oss ett för stort övertag. Örebros hemmapublik gav en känsla att det var SM-final som vi spelade. Ljudvolymen i sporthallen var hög och trummor och tutor ekade. Detta medförde vissa kommunikationssvårigheter i vårt anfall. Trots detta får vi lägen, detta kan bero på att vi känner varandra så pass bra vid detta tillfälle och vi gick lite på känsla. (Att poängtera är att detta är min upplevelse från linjen och niometersspelarna kan ha upplevt det annorlunda) Trots att vi var laddade så räckte det inte hela vägen i första halvlek, utan Örebro, som var minst lika laddade om ändå inte mer, kom ifatt, gick om och tog ledningen i slutet av första halvlek. I halvtid är resultatet 12-11 vilket inte kändes för jobbigt då vi visste att Örebro skulle bli ett tufft motstånd.


Andra halvlek är som en enda tjock dimma i minnet, knappt att man minns något, mest kanske för att jag inte vill. Vi tappar allt, känsla, vilja, inställning, ansvar och glädje. Örebro däremot slutade inte att spela handboll och körde på för fullt, med allt det som vi tappat.


Matchen slutar med en förlust för oss med nio mål. Detta blev en match som jag helst inte kommer ihåg och mer än detta har jag inte att säga om matchen i dagsläget. Jag hoppas nu att vi kan visa vad vi egentligen går för under de två sista matcherna och avsluta serien på ett bra och kul sätt.


Nu ger vi allt tjejer!


/Annie


Tyresö HF- Arbrå HK 26-20

Detta referat kommer tyvärr betydligt senare än normalt, detta beror delvis på att skribenterna precis flyttat och är allmänt desorienterade för stunden.

Inför matchen talades det om att inte underskatta motståndet, dels då vi åkte på torsk vid senaste mötet, då på deras hemmaplan, samt då Arbrå vunnit över Örebro helgen innan. Stämningen i laget kändes bra och vi var fokuserade på att köra vårt spel och köra över Arbrå.

Matchen började bra, vi hade ett bra försvarsspel vilket ledde till att Arbrå fick problem med att komma till bra avslut. Framåt kom vi vid flera tillfällen fram till bra lägen, men hade tyvärr mindre bra avslut, vilket ledde till att Arbrås målvakt räddade en hel del och första halvlek blev jämn. Trots att vi missade en del tappade vi inte känslan och blev inte lika stressade som vi kan och brukar bli vid dessa lägen. Det kändes tryggt i laget och vi var överens om att det bara var att fortsätta trampa i andra halvlek och vara mer fokuserade i avsluten.

/Annie

Detta referat blir lite annorlunda än tidigare då ordinarie skribenten läs undertecknad befann sig i samma byggnad fast i källaren under första halvlek. Lagom tills att andra halvlek skulle sätta igång infann jag mig på läktaren och fick en kort redogörelse för spelet i första halvlek. Det mest utmärkande med den analysen var de många skott som träffat målramen. Detta fortsatte på samma sätt under andra halvlek, men mer om det senare.

Andra halvlek var lite trevande till en början, jag hade hoppats på en större ledning till att börja med, dessutom lyckades Tyresö inte riktigt dra ifrån i början av andra halvlek heller. Lagen bytte egentligen chanser och följdes åt under en ganska lång tid.

Det var en del slarv från hemmalagets sida, vad detta beror på vet jag inte men det är absolut något som de kan arbeta bort inför nästkommande matcher. Det skulle lyfta spelet ännu ett snäpp och samtidigt dämpa den osäkerhet som ibland infinner sig på planen.

Distansen till matchen gör det svårt att skriva ett mer utförligt referat och därför lämnar jag det så här då jag inte vill skriva något som kanske inte riktigt stämmer, Men vi kan konstatera några saker, Tyresö vann till slut matchen ganska betryggande och visade återigen att man varkligen är ett lag att räkna med oavsett hur säsongsavslutningen blir.

/Robban


RSS 2.0