Tyresö HF- AvestaBrovallen HF 29-14 (11-7)

Även denna match så var inte vår ordinarie skribent närvarande och kan således inte skriva något matchreferat. Därför blir det även denna gång skrivet ur ett spelarperspektiv.


Innan jag går in på matchen så vill jag ta tillfället i akt och hälsa vår något (ca 1vecka) försenade lagkapten/reseledare Patti välkommen hem igen från semestern.


Inför matchen tänkte vi tillbaka på föregående möte mot AvestaBrovallen, då på deras hemmaplan, där vi inledde matchen riktigt riktigt dåligt och låg under vid ett tillfälle med 8-1. Vi vann den matchen med 20-27, men det vi hade med oss i huvudet inför returmatchen var att vi skulle vara fokuserade från start.


Vi gick in i första halvlek och gjorde det vi skulle, i mina ögon gjorde vi varken mer eller mindre än så. Försvaret fungerade bra tillsammans med Marie i målet, vilket resulterade i endast 7 insläppta mål i första halvleken. Framåt kunde vi haft lite bättre tålamod samt bättre koncentration i avsluten.


Vi kände oss rätt nöjda i halvtid, dock inte på samma sätt som i förra veckans match mot Härnösand. Det var inte klart att vi skulle vinna än, det vill säga att vi inte skulle gå in i andra halvlek och slappna av, utan istället ha kvar adrenalinet från första halvlek och fortsätta där vi slutade.


Försvarsspelet och målvaktsspelet fortsatte i samma anda som i första halvlek och AvestaBrovallen kunde även denna halvlek endast göra 7 mål. En extra växel lades in i anfallsspelet och vi visade än en gång hur bra vi spelar tillsammans. Vi kom dock in i en mindre svacka, och kommentaren ”de spelar nu damhandboll, vi ska spela riktig handboll” kommer från vår kära Jensen som sedan tar en time out. Efter denna flöt det på bra igen och vi avslutade matchen med siffrorna 29-14.


Vår ordinarie skribent skrev efter förra mötet mot AvestaBrovallen att Frida då gjorde sin bästa insats för säsongen. Frida hade samma anda denna match och visade tydligt vart skåpet skulle stå och blev utsedd matchens lirare.


Åter igen vill jag lyfta hela laget som spelar för varandra hela matchen och kämpar tillsammans.


Bra jobbat tjejer!


/Annie Stenfeldt


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0