Avesta/brovallen- Tyresö HF (11-11) 20-27

Matchinledningen var katastrofal för Tyresö, jag har inte sett en så dålig matchinledning på hela säsongen, det var egentligen ingenting som stämde för Tyresös del, försvarsspelet svajade, det saknades skärpa framåt, under de första tio minuterna hade tjejerna runt tio skott på mål men det var bara ett som satt.

Tyresö tvingades ta en tidigt timeout, i samband med den gjordes det några byten, Sofie kom in i målet och gjorde det mycket bra, Marie gjorde absolut ingen dålig match, hon fick väldigt lite hjälp av försvaret men Sofie hade marginalerna på sin sida och gjorde flera fina räddningar. Frida gjorde även hon ett mycket bra inhopp och stod för en gedigen insats.

Tyresö jobbade sig ikapp och i halvtid stod det 11-11, en mycket bra upphämtning eftersom Tyresö låg under med 8-1 i början av matchen.

Inledningen på andra halvleken var mycket bättre än den första för Tyresös del och de visade varför man är ett topplag i divisonen, det var en tydlig klassskillnad även om jag sett sämre motstånd i år. Avesta gör en mycket bra insats sin tabellplacering till trots. Det märks ganska tydligt att Tyresö har ett övertag på Avesta över hela planen, om en spelare inte har en topppdag så finns det alltid någon annan som kan kliva in på den positionen och göra ett bra jobb.

Tyresö byggde hela tiden på sin ledning och avståndet ökade sakta men säkert, de kunde visserligen ha vunnit med mycket större siffror än det blev men de vann matchen och gjorde sitt som jobb som man förväntade av dem. Tyresö vinner till slut matchen med 20-27.

Sofie i målet blev matchens lirare vilket var en bra bra utnämning, hon hade en hög räddningsprocent och gjorde flera fina räddningar och var en starkt bidragande orsak till att Tyresö till slut stod som segrare i matchen.

Frida gör också en mycket bra match, hennes bästa insats denna säsongen skulle jag vilja säga, hon hjälper de andra med sitt fina spel samtidigt som hon inte är rädd för att gå på mål och sätta bollarna i nät på egen hand, mycket fina genombrott från hennes sida.

Till sist vill jag nämna Emelie som fick en stenhård boll i huvudet under uppvärmingen men som ändå kliver in och gör en bra match såväl framåt som bakåt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0