Tyresö HF- Irsta IF (13-8) 24-19

Shit vilken inledning det blev på matchen Irsta hade absolut inget att säga till om och Tyresö fullkomligt körde över Irsta. Ett mål lyckades de göra på nio minuter det speglar väldigt tydligt hur det såg ut på planen. Tyresö hade mycket bra skytte samtidigt som försvaret fungerade riktigt bra, det mål Irsta lyckades göra under de första nio minuterna var också det enda skottet på mål de hade under den tiden, de sköt flera skott men alla gick utanför undantaget ett som gick i stolpen.

Efter att Irsta tagit en timeout, efter ungefär tio minuter, blev deras spel avsevärt mycket bättre och de lyckades knappa in rent målmässigt så pass mycket att de nästan var ikapp. Vad detta berodde på kan jag inte riktigt peka ut men Tyresös spel försämrades inte nämnvärt mycket men Irsta blev helt enkelt bättre. Tyresö vinner tillslut halvleken med 13-8 efter att de återigen fått igång spelet mot slutet av matchen. Jag tycker att Tyresö har gjort bättre halvlekar denna säsongen om man ser till helheten, man måste dock bortse från de första tio som var riktigt bra från Tyresös sida sett.

Andra halvlek började inte riktigt lika bra som den första men den inledningen är som sagt svåslagen. Det som var annorlunda denna gång var egentligen min egen nervositet. Tyresö har de senaste matcherna bevisat vilket bra lag de är. I andra halvlek är spelet lite jämnare men Tyresö är starkare matchen igenom. Det blir dock lite slarvigare spel från hemmalagets sida med lite tekniska fel och dålig skärpa i avsluten. Försvarsmässigt har Tyresö hela tiden koll på vad Irsta gör, tjejerna lyckas väldigt bra med att försvara sig från deras distansskytte vilket inte har varit deras styrka tidigare under säsongen. Det var också en hel del ruljans på spelare under andra halvlek, spelare som tidigare inte fått så jättemycket speltid under säsongen matchades flitigare, som t. ex Emelie och Sara Eriksson.

Jag var egentligen aldrig orolig någon gång under matchen. Tyresö visar upp en högre lägstanivå än tidigare under säsongen tycker jag. Detta gör att man kan vinna matchen på ett bra sätt även om spelet som en helhet har sett bättre ut tidigare under säsongen. Det är ingen av tjejerna som gör en dålig match i mina ögon men de spelare som gör en riktigt bra match är färre till antalet än under tidigare matcher. Men kan kan ju inte begära att alla ska vara på topp hela tiden. Det är också väldigt roligt att se att Emelie går in och tar för sig på ett vädligt bra sätt både framåt och bakåt.

Den som blev utsedd till matchens lirare i hemmalaget var Annie som gör en mycket bra match både framåt och bakåt. Hon gör inte bara mål framåt utan skapar chanser med sitt tuffa spel och skapar såväl straffkast till Tyresö och utvisningar för motståndarna vilket hjälper hela laget till seger i form av mål och ett stabilt försvar. Annie är i mina ögon en riktigt lagspelare som gör bra insatser i det tysta och inte alltid syns i målprotokollet men är vädligt viktig för laget såväl framåt som bakåt. Tyresös egen Per Carlén i mina ögon, hon har en fysik som hon inte är sen att utnyttja precis som Per gjorde både framåt och bakåt, samtidigt som hon har en järnvilja och en stor vinnarskalle.

Även Emelie tycker jag gör en bra match, även hon blandar ett bra försvarspel, med finess i anfallsspelet, hon gör två riktigt fina inspel till Annie framåt och spelar alltid med en fruktansvärt bra inställning. Hon offrar sig alltid för laget och tar mycket stryk i anfallet, samtidigt som hon inte drar sig för att smälla på motståndarna bakåt så att de kommer ur balans.

Riktigt roligt är det att se tjejerna spela och min nervositet har som sagt minskat inför matcherna, det tog några matcher men nu spelar Tyresö som jag visste att de kunde göra redan inför denna säsong. De har tagit poäng mot alla topplag och jag är övertygad om att de kommer att fortsätta med detta.

/Robert Bäckström

Nacka HK - Tyresö HF 27-31 (12-13)

Min känsla inför matchen bestod till stor del av nervositet, Nacka leder ju serien som bekant och resultatmässigt har de gått som tåget, tji fick jag tyresö rivstartade matchen och om de hade varit lite mer kliniska i avslutsfasen hade ledningen i början av matchen varit enorm. Men Nacka jobbade sig sakta men säkert ikapp och kunde till och med gå upp i ledningen en stund. Enligt min bedöming berodde detta till stor del på Nackas försvarsspel, de ändrade taktik vilket gjorde att Tyresö fick det svårare att komma till avslut. Den första halvleken var riktigt jämn och det var mycket svårt att gissa utgången, spelet böljade fram och tillbaka och det var inget av lagen som tog kommandot i matchen, slutsiffrorna i första halvlek skrevs så småningom till 12-13. Det resultatet speglar också matchbilden, det var i mina ögon inget lag som utmärkte sig säskilt mycket gentemot det andra. Tyresö fick kämpa hårt för resultatet och Marie i målet hade det ganska tungt samtidigt som hjälpen från försvaret var bristfällig i vissa lägen.

Inför andra halvlek stod matchen och vägde, skulle det bli några ändringar rent taktikmässigt? det blev det Sofie ersatte Marie i målet, vilket lyckat byte det blev, mer om det senare. Man märker ganska tidigt i början på andra halvlek att Tyresö har en annan inställning, spelare som såg lite loja ut i första halvlek klev nu upp på tårna, försvarspelet blev tuffare, Sofie storspelade i målet samtidigt som bollarna började rulla in framåt, det blev mer skärpa i spelet över hela planen. Det var många tuffa närkamper och känslorna böljade. Men Jensen stod framför bänken som det stora lugnet själv, oavsett hur matchen såg ut var han lika lugn, Tyresös eget stoneface. det märkets också att det var lite extra rivalitet på planen, handboll är alltid en tuff sport men denna match hade det lilla extra. Mot slutet ledde Tyresö stort och segern var hemma, detta ledde till att tjejerna drog ned på tempot och Nacka kunde knappa in på avståndet som Tyresö byggt upp, till slut vann Tyresö matchen med 31-27, skillnaden lagen emellan var påtaglig under hela andra halvlek och Tyresö kunde ha vunnit med betydligt större siffror, men segern är det som räknas och resultatet i sig spelar inte så stor roll.

Sofie i målet blev utsedd till matchens lirare och det fanns inga andra alternativ i mina ögon, hon var strålande redan från start i andra halvlek och även om räddningsprocenten inte riktigt räckte till för 50% var hon riktigt nära och gjorde helt otroliga räddningar, emellanåt satt jag på läktaren och tänkte, jaha nu blir det mål igen men icke sa nicke, Sofie stod ivägen för det mesta. Enligt mitt tyckte var hennes insats den bästa individuella prestationen på hela säsongen.

Tyresös målvakter har under hela säsongen varit mycket starka både Sofie och Marie har gjort fenomenala insatser, man kan inte mer än förundras över deras nivå, båda två har höjt sin lägsta nivå väldigt mycket. det faktum att vi har två starka målvakter bådar gott för fortsättningen på säsongen, jag är aldrig orolig för målvakerna oavsett som står, Tränarna har ett delikat problem när de ska välja vem som ska stå under matcherna. Till sist en liten jämförelse mellan tjejerna och det fina målvaktsparet Sveriges herrlandslag hade under många år, Gentzel och Svensson, det spelade ingen roll där vem som stod där heller, om den ena hade en mindre bra dag klev den andra in och täckte upp för den andra, Precis som Marie och Sofie gör.

Nu har jag skrivit mycket om målvakterna men hela gruppen gör en mycket bra insats såväl framåt som bakåt, denna match såg bättre un än matchen mot skånela även om siffrorna var högre där, Tyresö mötte ett mycket bättre motstånd i denna match, men tjejerna visade än en gång att inget motstånd i denna serie är dem övermäktiga även om vi inledde säsongen med några försluster, men jag tror att tjejerna kommer revanschera sig mot dem i nästa möte, eller?

Vid tangenterna

Robert Bäckström

Tyresö - Skånela 32-20 (13-9)

Först och främst vill jag be om ursäkt för att referatet kommer så sent men det har varit fullt upp ända sedan matchens slut igår.

Jag vill hävda att starten på matchen var den mest övertygande på hela säsongen. Tyresö tog kommandot direkt och släppte det aldrig, Skånela fick aldrig någon chans och Tyresö kunde styra matchen dit de ville. Efter ungefär 10 minuter står det 8-2 till Tyresö, resultatet spelar verkligen matchbilden. Intensiteten var riktigt bra under första halvlek och de smällde bra åt båda hållen. Annie fick en fin smäll, som gör att jag knappt vågar visa mig offentligt med henne, bildbevis kommer!. Även Tyresö spelade aggressivt över hela planen. Det agressiva spelet över hela planen tror jag är en drivande faktor till att det går så bra, alla var verkligen på tårna i försvarsspelet, samtidigt spelar Marie riktigt bra i målet och gör 9 räddningar i första halvlek.

Antalet tekniska fel är också väldigt liten, vilket ännu mer bekäftar det jag skrev tidigare om att hela laget var på tårna. Visserligen åker vi på några utvisningar men det gör inte så mycket när spelet i övrigt är så pass bra, att vi är lite elaka gör också att Skånela kommer i lite obalans.

Inför andra halvlek kändes allt mycket bra, den nervositet som funnits inför andra halvlek tidigare under säsongen fanns inte där, i alla fall inte för mig, jag lade heller inte märke till något sådant på planen. Tyresö går ut i andra halvlek fulla av självförtroende, den lojhet som har funnits stundtals tidigare såg jag inte röken av och Tyresö utökar sakta men säkert avståndet till motståndarna under hela andra halvlek. Egentligen tycker jag att den första halvleken såg bättre ut rent spelmässigt men siffrorna rinner ändå iväg, Skånela ser trötta ut och har inget att sätta emot det starka kollektivet i Tyresö. Detta gör att Tyresö kan vinna matchen med hela 12 mål coh ta säsongens största seger hittills.

Linn Lemon blev vald till matchens lirare i Tyresö och detta var en mycket bra utnämning. Hon går från klarhet till klarhet. I avslutsfasen är hon mycket klinisk och har en mycket bra procentsats på sina avslut, det är inte många hon missar helt enkelt, sen är hon mycket bra i försvaret sin storlek till trots. då jag tidigare haft med en jämförelse till någon annan person vill jag inte bryta traditionen, Trots att de inte spelade på samma position vill jag jämföra Linn med en annan mycket bra handbollsspelare, Ljubomir Vranjes, precis som Linn kompenserade han sin kroppsstorlek på ett bra sätt och Linn har även en finess i sitt spel som är jämförbar med Ljubos.

Jag vill även nämna Linn E-B på den andra kanten som gör en mycket bra match och göra hela 10 mål, jämt fördelat på straffar och spelmål.

Till sist vill jag nämna kollektivt Tyresö med spelare och ledare som är med i såväl motgång som medgång och aldrig ger upp, utan bra tränare och ledare i övrigt hade inte det gått så bra som det gjort nu på slutet.

Det ska synas att man kämpat =D

korrigering

Ber om ursäkt för det något förvirrade matchreferatet men jag skyller på bristen på syre i hallen som kom under herrmatchen det finns en del syftningsfel exempelvis när jag sklriver om min nervositet inför andra halvlek, men med lite eftertanke så förstår man, lovar en bättring till nästa match. och till sist marie, jag har rätten att klaga på mean girls

GUIF- Tyresö HF 24-28 (12-13)

Fan va härligt tjejer!

Andra raka segern fan va skönt, satt faktiskt på läktaren och var nervös denna match, dels över utgången som kändes oviss även om jag hade stora förhoppningar på vinst, sedan var jag nervös över hur jag skulle hantera det fina statistikbladet jag skulle fylla i samtidigt som jag skulle se matchen. Pelle lovade att han skulle hjälpa till, dessvärre var han lika bra som jag själv på att se vad som hände men det blev bra till slut. Åter till matchen.

Mactchens inleddes något trevande, man märkte att det skulle vara en tuff match men Tyresö tog ändå kommandot i början för att egentligen aldrig släppa det under hela matchen. åter till det senare. Tyresö tar alltså tag i matchen i ett tidigt skede mycket tack vare ett agressivt försvarsspel och ett fantastiskt samspel mellan Ika och Isak på nio meter, de var lite över allt och stod i princip aldrig stilla.

I halvtid leder Tyresö med 12-13 matchen är i allra högsta grad jämn. Jag är lite inför andra eftersom det tidigare under säsongen varit så att matchen har haft en helt annan skepnad i andra halvlek. Men som ni kan se av slutresultatet så behövde jag inte oroa mig, visst det var inte så att matchen var klar tidigt i andra halvlek men det kändes bra. Sista tio är matchen fortfarande jämn med ett litet övertag för Tyresö som till slut kan vinna matchen på ett mycket bra sätt, sett till det stora hela, det finns alltid detaljer att finslipa på men dessa tänker inte jag fokusera på här.

Matchen böljade fram och tillbaka flera gånger som det har sett ut tidigare under säsongen men skillnaden under den här matchen är att Tyresö ändå lyckas behålla koncentrationen för att till slut vinna matchen. Detta känns igen från matchen förra veckan, Tyresö fungerar mycket bra som lag, det har växt fram en harmoni i laget som inte funnits tidigare under säsongen, detta märktes redan på bussen dit.(kan ha något att göra med att vi inte såg mean girls heller denna gång). Det märktes också på planen där spelet såg mycket bra ut, en del leenden lyckades jag till och med skönja.

En detalj i spelet som jag dock inte kan undvika att nämna här i bloggen är försvarsspelet som jag tycker blivit mycket bättre under de två senaste matcherna. Det finns där nu en agressivitet som jag tidigare inte sett. Detta i kombination med att vi spelat fler matcher och fått igång samspelet inom laget är väldigt viktigt och kommer leda till ännu fler segrar för Tyresö.

De spelare som utmärker sig i bortalaget Tyresö är Isak gör smått fantastiska 10 assist, samtidigt som hon spelar skoningslöst på planen och inte är rädd för att både ge och ta lite smällar, Tyresö hfs egna "Foppa" en grinig och tuff spelare som samtidigt levererar magiska assists. Ika gör återigen en riktigt bra match, samtidigt som hon pushar på det övriga laget med positiva tillrop och sin egna inställning.

I hemmalaget måste man nämna Emma Göransson som göra hela åtta mål, hon visade också en bra inställning även om hela Guifs lag visade upp en mindre smickrande sida vid de tillfällen då deras målvakt olyckligt träffas av våra skott. Några femmetersluckor hade vi dock inte vid dessa tillfällen, så vid hemmareturen kan jag ställa upp med ett måtband och dela ut några höfttacklingar så att vi kan reda ut skillnaden.

Tyresös målskyttar:
Ika 7, Hille 4, Linn.L 4, Linn. E 4 (2), Patti 3, Isak 2, Tove 2, Frida (2)

Tyresö vinner lätt hemma

Tyresö - GT Söder = 30-25 (19-14)

Idag mötte Tyresö GT Söder som låg strax ovanför Tyresö i tabellen och man var lite orolig hur matchen skulle sluta, då Tyresö har haft väldigat ups and downs under sina matcher.
Hemma brukar man vara starka, men det har inte riktigt lossnat för dom denna säsong.

Matchen börjar i ett ursinnigt tempo från Tyresö, där GT inte alls hänger med i svängarna och framåt spelar Tyresö som ett riktigt topp lag, men GT får hela tiden väldigt lätta mål på hemma laget och det gör att Tyresö aldrig riktigt får springa iväg mål mässigt.
Man följs åt till 7-7, men sen orkar inte GT riktigt hänga med och man slarvar med mycket fel passningar. Tyresö däremot är väldigt effektiva och sätter många väldigt fina mål. Men lite bättre skärpa bakåt skulle siffrorna varit klart större. I halvtid stod det 19-14 till hemma laget.

I andra halvlek fortsätter Tyresö att mala på och man börjar få känslan att här kan det riktigt rinna iväg, men vid ställningen 25-16 så får Tyresö en svacka och inget stämmer för dom. GT börjar knappa in och tar sig upp till 25-21, vilket gör att man börjar se lite nervositet hos Tyresö spelarna. Det som främst gör att GT lyckas knappa in, är dom lätta målen man får. Tyresö spelarna får det inte alls att stämma och utvisningarna börjar ramla in för hemma laget. Ett tag spelar man även 4 mot 6 och då kan det vara svårt att få till det framåt.
Men hemma laget lyckas till slut ta sig i kragen och vinna matchen. Man vinner med 5 bollar och om jag skall vara riktigt ärlig, så borde skillnaden varit klart större. 10 bollar och då överdriver jag inte, då jag tycker det var klass skillnad. Matchen slutar 30-25 och det skall nog GT vara mest glada för.

Det är några spelare som jag vill nämna i Tyresö:
IKA var som vanligt överallt och gjorde en mycket stark match. Hon spelar lagomt fult, men får samtidigt mycket stryk själv. En riktigt härlig lag-spelare.
ISAK gjorde åter en kanon match och många härliga assist ( 10 stycken) kom från hennes händer. Det är alltid lika kul att se henne på planen, då hon som IKA alltid ger 100%.
Linn Lemon tycker jag gör sin bästa match för säsongen och det finns så mycket mer att hämta ur den flickan. Jag tror faktiskt att det bara hänger på självförtroendet, så det skall bli riktigt roligt att följa henne på sin vänster kant.
Linn på sin höger kant gjorde enligt mig sin klart bästa match även hon idag och vi fick se 7 mål från hennes sida, varav 2 var straff.
Vill även ta fram Annie som jag tycker går från klarhet till klarhet. Det verkar som om hennes självförtroende bara stiger, då hon får mycket matchande. Mycket stark framåt, då hon verkligen ger 100 när chanserna dyker upp.

Bäst i GT:
Nummer 10 Fanny Biehl som lyckades riktigt bra framåt, samt Sophie Dennerby i målet, som jag tycker var starkast av målvakterna. Då dom spelade ungefär lika mycket.