Nacka HK - Tyresö HF 27-31 (12-13)

Min känsla inför matchen bestod till stor del av nervositet, Nacka leder ju serien som bekant och resultatmässigt har de gått som tåget, tji fick jag tyresö rivstartade matchen och om de hade varit lite mer kliniska i avslutsfasen hade ledningen i början av matchen varit enorm. Men Nacka jobbade sig sakta men säkert ikapp och kunde till och med gå upp i ledningen en stund. Enligt min bedöming berodde detta till stor del på Nackas försvarsspel, de ändrade taktik vilket gjorde att Tyresö fick det svårare att komma till avslut. Den första halvleken var riktigt jämn och det var mycket svårt att gissa utgången, spelet böljade fram och tillbaka och det var inget av lagen som tog kommandot i matchen, slutsiffrorna i första halvlek skrevs så småningom till 12-13. Det resultatet speglar också matchbilden, det var i mina ögon inget lag som utmärkte sig säskilt mycket gentemot det andra. Tyresö fick kämpa hårt för resultatet och Marie i målet hade det ganska tungt samtidigt som hjälpen från försvaret var bristfällig i vissa lägen.

Inför andra halvlek stod matchen och vägde, skulle det bli några ändringar rent taktikmässigt? det blev det Sofie ersatte Marie i målet, vilket lyckat byte det blev, mer om det senare. Man märker ganska tidigt i början på andra halvlek att Tyresö har en annan inställning, spelare som såg lite loja ut i första halvlek klev nu upp på tårna, försvarspelet blev tuffare, Sofie storspelade i målet samtidigt som bollarna började rulla in framåt, det blev mer skärpa i spelet över hela planen. Det var många tuffa närkamper och känslorna böljade. Men Jensen stod framför bänken som det stora lugnet själv, oavsett hur matchen såg ut var han lika lugn, Tyresös eget stoneface. det märkets också att det var lite extra rivalitet på planen, handboll är alltid en tuff sport men denna match hade det lilla extra. Mot slutet ledde Tyresö stort och segern var hemma, detta ledde till att tjejerna drog ned på tempot och Nacka kunde knappa in på avståndet som Tyresö byggt upp, till slut vann Tyresö matchen med 31-27, skillnaden lagen emellan var påtaglig under hela andra halvlek och Tyresö kunde ha vunnit med betydligt större siffror, men segern är det som räknas och resultatet i sig spelar inte så stor roll.

Sofie i målet blev utsedd till matchens lirare och det fanns inga andra alternativ i mina ögon, hon var strålande redan från start i andra halvlek och även om räddningsprocenten inte riktigt räckte till för 50% var hon riktigt nära och gjorde helt otroliga räddningar, emellanåt satt jag på läktaren och tänkte, jaha nu blir det mål igen men icke sa nicke, Sofie stod ivägen för det mesta. Enligt mitt tyckte var hennes insats den bästa individuella prestationen på hela säsongen.

Tyresös målvakter har under hela säsongen varit mycket starka både Sofie och Marie har gjort fenomenala insatser, man kan inte mer än förundras över deras nivå, båda två har höjt sin lägsta nivå väldigt mycket. det faktum att vi har två starka målvakter bådar gott för fortsättningen på säsongen, jag är aldrig orolig för målvakerna oavsett som står, Tränarna har ett delikat problem när de ska välja vem som ska stå under matcherna. Till sist en liten jämförelse mellan tjejerna och det fina målvaktsparet Sveriges herrlandslag hade under många år, Gentzel och Svensson, det spelade ingen roll där vem som stod där heller, om den ena hade en mindre bra dag klev den andra in och täckte upp för den andra, Precis som Marie och Sofie gör.

Nu har jag skrivit mycket om målvakterna men hela gruppen gör en mycket bra insats såväl framåt som bakåt, denna match såg bättre un än matchen mot skånela även om siffrorna var högre där, Tyresö mötte ett mycket bättre motstånd i denna match, men tjejerna visade än en gång att inget motstånd i denna serie är dem övermäktiga även om vi inledde säsongen med några försluster, men jag tror att tjejerna kommer revanschera sig mot dem i nästa möte, eller?

Vid tangenterna

Robert Bäckström

Kommentarer
Postat av: Anonym

varför inte skriva vilka målskyttar det är varje match? Enligt mig är det minst lika eller intressantare än målvaktsprocenten..

bra skrivet annars :)

2009-11-27 @ 18:58:37
Postat av: Robban

det är en order från jensen att de inte ska skrivas ut så att inte motståndarna skall kunna spionera på oss

2009-11-29 @ 18:48:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0