Seriestart mot Hellton IF

Vi tänkte att med denna blogg, kunna följa med lite hur det går för Tyresö HF under säsongen.
Så att alla kan dela både glädje och sorg med oss, samt att ni kanske kan lära känna till vårat lag lite bättre.

Söndag morgon klockan är 09.15 och jag står här med ett gäng hungriga ledare och spelare, utanför våran egen hemmaarena i Tyresö. Några av flickorna ser lite trötta ut, men det gör även några av ledarna.
Vi har en lång resa framför oss till Karlstad, så man har tagit med sig en bok för att kunna få tiden att rinna iväg under resan. Vi kommer fram till Karlstad strax före klockan 14.00. 2 timmar kvar till matchstart och man börjar leta upp efter en bra plats, så att jag skall kunna följa matchen och även kunna rapportera lite om själva matchen.
Vi sätter oss precis vid pressläktaren och laddar upp med både dator och antecknings block. Det är nästan fullt på läktarna och man ser att det även finns ett visst intresse i Karlstad för handboll, även om det är hockey som gäller bland värmlänningarna.
Matchen börjar rätt trevande, där lagen följer varandra åt fram till 2-2. Sen börjar Hellton ta över kommandot och Tyresö verkar lite sega så här i början av matchen. Hellton kommer lätt till skott och de är riktigt säkra skyttar ifrån 9 meter. Marie som har startat i målet kan inte göra så mycket, då skotten sitter säkert i krysset hela tiden. Hellton gör ett ryck i mitten av första halvlek och går fram till 9-5, vilket inte är mycket att orda om. Man sätter sina lägen, samtidigt som Tyresö börjar värma upp Helltons mycket duktiga målvakt Sofia Fransson. Tyresö försöker hålla tempot uppe, men när inte bollarna sitter så märks det även på spelarna som börjar tveka i lägen som man annars sätter bollarna i. Vi har nästa spelat 20 minuter, när plötsligt Tyresö börjar ta över matchen och man går upp till 9-9 då Hellton tar timeout. Då har det gått nästan 25 minuter och nu börjar man känna igen spelarna i Tyresö. Efter Timeouten så verkar Tyresö ha kommandot och man ser verkligen osäkerheten i Helltons flickor. Men trots att Tyresö spelar klart bättre än hemmalaget, så har man bara 11-11 i halvtid. Vi är några som är där och hejar på Tyresö och vi är alla på det klara med att Tyresö kommer att vinna detta om man fortsätter att spela på det här sättet.

2:a halvlek börjar och Hellton rycker upp sig och börjar spela en riktigt trevlig handboll, samtidigt som det mesta låser sig för Tyresö. Målmässigt följer lagen varandra, men man ser att Hellton spelar med stort självförtroende. Efter 10 minuter så leder man med 18-14 och Tyresö tar timeout. Man måste göra något åt allt slarv och stillastående spelare som tar skott i alla konstiga lägen. Man kämpar hårt och matchen är jämn spelmässigt, men Tyresö lyckas aldrig riktigt komma ifatt målmässigt och man ser att några av flickorna börja hänga med huvudena, vilket inte är bra. Vid 24-20 och ca 5 minuter kvar börjar man att köra 2-punkt mot Hellton och det ger resultat i att man ofta tar bollen av dem, men när man kommer i anfall så slarvar man. Det gör att Hellton lyckas halvkontra in 5 bollar på slutet.
Det är inte mycket att orda om segern var rättvis eller ej, men det slutar med 29-20 och med lite bättre skärpa så kunde faktiskt Tyresö ha vunnit. Man har ändå 53 skott mot mål och lyckas bara sätta 20 av dem.

Det här var väl inte riktigt den start man hade hoppats på, men jag tycker ändå att man kan hitta några ljusglimtar ifrån matchen. Vi har ett riktigt bra anfallsspel ibland, men tyvärr så har vi inte riktigt den där skärpan som behövs i matcher av detta slag. Hellton är säkert ett lag som kommer ligga på den övre halvan när säsongen är över, så att vi förlorar är inte hela världen då jag är säker på att Tyresö kan så mycket mer.

Bäst i hemmalaget var Sofia Fransson i målet som man kan säga var anledningen varför Hellton vann idag.
Vill även ta fram Linda Johansson och Jonna Gustafsson, som båda var mycket duktiga 9-meters skyttar i hemmalaget.
I Tyresö vill jag ta fram Erika som var riktigt bra så länge hon orkade, sen kunde jag kanske ha tagit med någon mer i laget. Men tycker nog att hela laget kan så mycket bättre, så vi stannar där.

Det är svårt att sia om vad som gick rätt och fel, men jag tror både tränare och flickorna i laget vet mycket väl vad som man måste göra för att vända på det här. Skärpan i avslutningarna kan bli bättre, vilket även gör att laget lyfter sig lite extra. Målvakterna hade ingen av sina bättre dagar, men det skall väll tilläggas att även försvaret måste hjälpa till om det skall kunna fungera.

Resan hem blev lång, efter förlusten men vi tar nya tag nästa lördag då vi möter Tumba hemma.

Vi kom hem till Tyresö runt 22.30 och klockan har precis passerat midnatt, så nu tackar jag för mig och hoppas att ni ändå haft en trevlig läsning.