Tyresö HF - IFK Tumba

Tyresö HF – IFK Tumba 23-23= (9-14)

Så var det dags för premiär hemma och den matchen skulle spelas mot IFK Tumba.
Nu skulle vi se hur flickorna tog förlusten från premiären och kanske ta full pott.

Matchen började något trevande och det tog lång tid innan målen började trilla in. Det var Tumba som tog ledningen, men lagen följdes åt fram till 8-8. Sen gjorde Tumba ett ryck och gick till 8-13 då Tyresö tog en TIME-OUT. Efter den så gjorde lagen 1 mål var och i halvtid stod det 9-14. Själva spelet var kanske inte så mycket att jubla åt och då tänker jag speciellt på hur Tyresö lyckades i sina avslut. Tumba spelade klart stabilare bakåt och det gjorde att Tyresö ofta hamnade i tidsnöd, vilket blev att man ibland tog skott från inte så bra lägen.
Kanske var det lite väl stora siffror i halvtid, men samtidigt var inte vårat spel speciellt bra.

I andra halvlek blir man undrande över vad Rickard och Jensen sagt åt flickorna, då de kom ut som hungriga tigrar och verkligen pressade tillbaka ett chockat Tumba. Kanske hade de redan tagit ut segern, men Tyresö hade riktigt härlig fart i spelet och Tumba var oftast 3:a på bollarna. 9-14 blev 12-14, sen gjorde Tumba 2 snabba men 12-16 blev plötsligt 18-16 till Tyresö och då fans det inte mycket som talade för Tumba. Tumba tog även en TIME-OUT vid 16-16 och Patrik på Tumbas bänk har en viss förmåga att få sina lag att höja sig, när det behövs. Tumba går ifatt och leder plötsligt med 19-20 och matchen står och väger. Det var 136 personer på läktarna och det lät som 500 under slutskedet av matchen, då spelet böljade fram och tillbaka. Tyresö går upp till ledningen när det är strax under minuten kvar och leder med 23-22. Men ett något slarvigt försvarande Tyresö verkar inte riktigt vara redo när Tumba sätter 23-23. Då tar Tyresö en TIME-OUT och Tyresös bänk är väldigt måna om att ta full pott i den här matchen. Man tar ut målvakten och skall försöka sätta spiken i kistan med 1 spelare till på planen. Men man slarvar och tappar bollen ut på kanten, när det endast är 6 sekunder kvar. Tumba får bollen och försöker skjuta den i tomt mål, men Tyresö fixar ett frikast istället, då man drar ner Tumba spelaren. Matchen avslutas med att Tumba får ett frikast strax utanför eget straffområde. Men frikastet ändrar inte resultatet och matchen slutar 23-23.

Skall vi se på hela matchen, så skall vi vara glada för delad pott här. Men jag tycker att vi inte skall tappa så mycket som vi gjorde i 1:a halvlek och det är där jag tycker vi tappade full pott.
Det spelet som flickorna visar upp i början av 2:a halvlek är så som de måste spela om vi skall vara med i toppen av tabellen.

Om vi skall titta på vilka i Tyresö som gjorde en riktigt bra match, så är det några som jag vill ge lite extra plus.
Isak var idag outstanding och det är så här man vill se henne på planen, speciellt hennes 2:a halvlek. Ika gjorde även hon en riktigt bra 2:a halvlek. Annie var riktigt bra den tiden hon spelade och hon ordnade även 3 straffar till Tyresö. Hon jobbar hårt för laget och skapar hela tiden fina spärrar. Linn var en säker straffskytt. Vill även ta med unga Tove på sin vänsterkant, som jag tror kommer bli riktigt skarp när hon vågar lite mera.
Skulle kanske kunnat ta med någon mer, men jag tycker vi nöjer oss så.

Utvisningar:
Tyresö 2x2 minuter
Tumba 4x2 minuter
Publik: 136 personer

Målskyttar i Tyresö:
Linn 7 mål (3 straffar), Isak 3, Ika 2, Soffan 2, Annie 2, Tove St. 2, Hille 2, Emelie 1, Sara E. 1, Frida Jä. 1, Hille 1,