Tyresö HF - Örebro SK

Tyresö HF - Örebro SK  = 27-26 ( 12-13)

Den segern fick man jobba för.

Idag var det dags för 3:e omgången i damernas division 1 Norra. Efter att bara ha tagit 1 poäng så här långt, var man nu tvungen att vinna hemma mot Örebro SK HK för att inte tappa för mycket mark till topplagen. Örebro, som hittills hade 1 seger och 1 oavgjord på sitt register, var ingen lätt bit för Tyresö att ta sig an.
Hittade ingen publik siffra, men det var ganska mycket folk på läktarna och det stödet är viktig för Tyresö.

Matchen började med ett Elitserie tempo från Tyresö’s sida och Örebro stod mest och tittade på, när målen rasade in. Men mer än 7-4 ledning för hemma laget, blev det inte. Jag skulle vilja påstå att det mest beror på flickorna själva, som gjorde Örebro's målvakt riktigt bra. Hon tog mycket bollar och jag skulle gissa på att det var mera våra avslut som gjorde att det inte stod 11-4 vid den tid punkten. Matchen börjar bli jämnare, men vi har även en 9-6 ledning och det kändes ändå som att idag kunde det blir riktigt stora siffror. Då efter en straffräddning från Frida Granberg i Örebro's mål, byts hon ut. Vet inte om hon var skadad, eller att Örebro tyckte att dom behövde prova på något nytt. Vad det än var så hjälpte det och Örebro tog över matchen totalt, medans våra flickor hade otroligt svåra problem att komma till bra avslut. 11-9 blev plötsligt 11-13. Då tog Tyresö en TIME-OUT och man lyckades efter det sätta 12-13 som även blev halvtids resultatet. Om man skall sammanfatta 1:a halvlek så borde Örebro aldrig ha fått komma in i matchen, då jag tycker att Tyresö var häst längder bättre dom första 10 minuterna.

2:a halvlek så får vi se 2 mycket taggade lag och man spelar rätt jämnt med varandra, där Tyresö hela tiden är laget som får jaga. Men det är jobbigt när Örebro lyckas hela tiden med sitt skytte, vilket vi haft det jobbigt med mot alla lag den här säsongen. I Örebro har man tvillingarna Lina Larsson och Linn Larsson som är födda 92 som hela tiden ställer till det för Tyresö och speciellt höger nian Linn Larsson som knappt missade något skott utifrån. Vid ställningen 19-23 tar Tyresö TIME-OUT och då stod klockan på 50,51 vilket gjorde att det var knappt 9 minuter kvar. Det var väldigt tyst på läktarna och jag tror faktiskt dom flesta hade trott att hoppet var ute. Men då får vi se ett Tyresö som börjar stressa Örebro när dom är i anfall och man lyckas ofta erövra bollen, samt sätta dit en kontring. 19-23 blir 22-23 och man märker hur stressade Örebro börjar bli, då jag tror att dom redan hade börjat fira. Tyresö går upp till en 26-24 ledning och det finns inte mycket som talar för Örebro, som även då tar en TIME-OUT.
Det är ca: 2,5 minut kvar och det är fullt liv på läktarna, vilket lyfter våra flickor ytterligare. Örebro lyfter sig efter den och Linn Larsson och hennes vänster hand, hittar åter igen krysset.
Tyresö gör 27-25, men Örebro går ifatt till 27-26 och det blir slut resultatet.

Om vi skall sammanfatta matchen så kunde den ha slutat hur som helst, då jag tycker Örebro var ett klart bättre lag än vad jag hade väntat mig. Men dom är kanske lite för mycket beroende av tvillingarna, vilket gör att dom ibland blir lite lättlästa. Men dom är tunga att möta och jag tror att dom kommer hamna på den övre halvan denna säsong. De kastade bort mycket bollar, då man chansade på kontringar.
Om vi skall ta Tyresö så spelade vi riktigt rolig handboll stundtals och kan man hålla den skärpan en längre tid i matcherna, så kan denna säsong blir riktigt kul. Våra unga flickor har mycket handboll i sig och det gäller att ta fram det när man som bäst behöver.

Det finns några roliga ögonblick från matchen som jag vill ta upp och speciellt 2 stycken.
Den ena gången är det när våran Linn Lemon får deras höger 1:a att köpa korv ute på sin kant, med en riktigt gammal pass-fint. Sen är det när Erika som flyger 2 meter i luften till vänster och täcker deras bästa för dagen Linn Larsson, som gjorde att hon inte fick igenom skottet för en gångs skull.

Dom som för dagen var bäst i Tyresö:
Jag skulle vilja ta upp Annie Stenfeldt som fick chansen från start idag och jag tyckte hon tog den, med 3 mål och 1 fixad straff på dagens meny.
Erika har sina svackor ibland, men hon har en härlig förmåga att dra med sig spelarna då hon ibland trycker igång laget med sitt tempo. Hon är en riktig kämpe, med många härliga assist under matchen.
Hille gjorde väl sin bästa match för säsongen och hon fick spela höger 6:a ganska mycket, då Linn inte hade sin bästa dag. Det gjorde hon utmärkt och fastnade 7 gånger i mål protokollet.
Linn Lemon på sin vänster kant var riktigt bra i avsluten idag och gjorde 5 mål, samt sin bästa match för säsongen.
Dagens bästa spelare i Tyresö var Sara Isaksson, som åter gjorde en kanon match. Vilken vilja flickan visar upp och frågan är hur bra hon kan bli. Idag var hon otrolig och 2:a halvlek var säsongens bästa för hennes del tycker jag. I 1:a gjorde hon inga mål, men 4 assist. I 2:a fick hon till 5 mål på 5 försök och 2 assist. Jag skulle säkert kunna ta med några till spelare, men vi nöjer oss där.

Bäst i Örebro var Tvillingarna Larsson, med Linn som lite vassare. Även Jessica Wessman i målet var riktigt duktig, sen hon kom in och vände matchen till Örebro's fördel i 1:a halvlek.

Matchen's lirare blev i Tyresö Isak och i Örebro var det Linn Larsson

Utvisningar: Örebro 2x2

Målskyttar hos Tyresö:
Hille 7, Isak 5, Lemon 5, Annie 3, Linn 2 (1 straff), Sara E 2, Ika 1, Soffan 1, Tove 1.