GT-Söder - Tyresö HF 23-28

I lördags small det igen med betoning på small. Det visade sig från början vilken typ av match detta skulle bli, en riktigt tuff match. Mycket fysisk handboll skulle det bli. I matchinledningen var det väldigt böljande spel, det var egentligen inget lag som tog tag i taktpinnen. Resultatet blev också därefter. Dessutom spelade GT mycket fult, detta gjorde att två av Tyresös niometerspelare fick kliva av planen för att bli omplåstrade.

Isak kunde komma in i matchen igen i andra halvlek men dessvärre inte Frida. GT använde sig av mycket tjuvknep i försvaret och detta uppfattade inte domarna av någon anledning. De använde sig också av ett 3-2-1 försvar, denna typ av försvar har Tyresö tidigare under säsongen haft problem med och det visade sig även i denna match. Även om försvaret inte fungerade lika bra för Tyresö i denna match som i den förra tycker jag dem gör det bra.

I inledningen av andra halvleken visade Tyresö att man är ett riktigt bra handbollslag och tog tag i taktpinnen för en liten stund, men tjejerna kunde ändå inte dra iväg i målprotokollet så som man hade hoppats. Det utvecklades sig till en riktig nagelbitare för såväl oss på läktaren som för dem på bänken. GT ger aldrig upp vilket dem ska ha en eloge för. Detta gör att matchen lever väldigt länge och det är ju alltid roligt, även om en vinst för Tyresö är det som är mest roande.

Till slut kunde Tyresö dra iväg i målprotokollet och vinna matchen med fem bollar. Patti blev även denna match utsedd till lagets bästa spelare. Hon visade även denna gång att hon står väldigt stadigt även när det stormar, när man ser att hon bestämmer sig för ett genombrott redan på mittplan och driver ned bollen mot sex meter för att sedan göra ett genombrott tycker jag att hon tydligt visar prov på hennes otroliga inställning. Till sist vill jag nämna en till rolig sak. i Slutet av första halvlek proppar Nettan en GT-spelare på mittplan sedan snor hon bollen och lyckas göra ett mål. Även denna händelse gav positiv energi till os på läktaren.


/Robert Bäckström

Kommentarer
Postat av: Anonym

olyckor och fult spel är två olika saker

2010-02-23 @ 15:21:44

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0